Eraclea Mare potulky tichom

Taliansko / Veneto / Eraclea Mare

dovolenka Eraclea Mare
dovolenka Eraclea Mare
Hneď pri ústí rieky Piava je pokojné letovisko Eraclea Mare. Tichá dáma ponorená v nádhernej zelenej farbe storočných borovíc, sa môže chváliť obzvlášť zdravou klímou po celý rok, predovšetkým v letných mesiacoch výrazne cítiť borovicami prevoňaný vzduch, ktorý sa tu mieša s jemným morským vánkom a tak balzamuje dýchacie cesty dovolenkárov. Pár dní pobytu v Eraclea Mare sa mi hodili na dlhé potulky po tichom okolí prázdninového mestečka. Navštívil som to tu niekoľko krát, ale vždy iba v rámci cesty do susedného Bibione, Caorle, Lido di Jesolo a Benátok. Raz som tej vôni borovíc podľahol a ľahol som si na pláž do tône stromov, rozjímajúc o Bohu a nekonečnej kráse jeho tvorby.

Pláže v Eraclea Mare

Na okraji borovicového hája, lesknúcu sa pláž zdobí tamariška prikrývajúca duny. Tvorí atraktívny, nepretržitý reťazec, ktorý sa rozširuje tri kilometre popri pláži. Mimoriadne je spojenie prírodných foriem a farieb; jemných ružových odtieňov kvetín na kaskádových kríkoch, také typické pre Stredomorie. Zlato jemného piesku a hlboká, svieža zeleň bujnej vegetácie, ktorá sa rozširuje smerom k moru je jedinečný, pôsobivý mix meniacich sa odtieňov farieb ktorý prináša k životu veľký naturalistický záujem o toto miesto ... perfektné miesto na relaxáciu pre celú rodinu.

Pri hľadaní vnútrozemských pokladov

A na druhej strane borovíc sa rozprestiera bujný vidiek regiónu Veneto do takej diaľky, kam až oko dovidí. Je prekladaný rozsiahlou sieťou splavných vodných ciest. Po týchto „vodných cestičkách“ skúsení kormidelníci, alebo jednoducho tí, ktorí majú vášeň pre navigáciu budú môcť objaviť nekonečné poklady venetského vnútrozemia a Benátok s ich ostrovmi a lagúnami. Tu nájdu bezpečné a vybavené pristávacie zariadenia a zvládnu s radosťou námornícke remeslo. A práve z tohto turistického prístavu v lagúne "Del Mort" v prírodnej rezervácii je najľahšie dosiahnuť, jedinečné prírodné stanovištia, ktoré sa rozširujú po dĺžke západnej hranice obytnej zóny, oddelené od mora reťazcom pieskových dún. V tejto časti lagúny, pozoruhodnej kôli svojmu rôznorodému živočíšnemu a rastlinnému životu vznikajú magické pocity, že je pozastavený v čase a priestore. Návštevníci sa spokojne môžu ponoriť do pozorovania vtáctva a dlhých, relaxačných prechádzok. A to nielen pešo; bicykle a kone sú tiež vítané. V skutočnosti sa Eraclea Mare tichá dáma môže pochváliť jazdeckým klubom, ktorý je ideálnym východiskovým bodom pre výlety do ústia a lagúny. Na vrchole pieskovej duny, môžu objaviť všetky skryté poklady lagúny, ktoré splývajú na obzore s píniovými hájmi v žiari ohnivých odtieňov zapadajúceho slnka.

Dotyk umenia a kultúry

Tí, ktorí si prajú striedať svoj čas na pláži s návštevami dôležitých a fascinujúcich kultúrno - umeleckých centier tu nájdu široký výber možností. Z Eraclea Mare je len krátka vzdialenosť do Benátok a na ostrovy Murano, Burano a Torcello, preslávené výrobou skla a čipiek a ľahko sa tam dostanú loďou pozdĺž krajinných scenérií. Ale Padova, Treviso, Verona a Villy Palladian na rieke Brenta sú tiež len niekoľko minút jazdy autom. Alebo aj menšie mestá, ako Oderzo, Asolo, a opevnené Este, Monseliee, Montagnana a Marostica.

Zaručená zábava vo dne aj v noci

Počas dňa je v Eraclea Mare nemožné sa nudiť. Na pláži, relaxačné plávanie a opaľovanie strieda windsurfing a jachting. Alebo pre tých, ktorí hľadajú trochu súťaže a zábavy, sú tu hry bocce, plážový volejbal a početné iné organizované športy. Pre zdravie a fitness nadšencov, ktorí radi trávia svoju dovolenku v lone prírody, okrem jazdy na koni a výletov na bicykli, je tu tiež vynikajúca bežecká dráha. Vedie cez srdce borovicového hája a je to vynikajúci spôsob ako si naplniť pľúca čistým, zdravým vzduchom. V priebehu večera, Eraclea Mare nie je o nič menej živé. Je tu obrovský rozsah ponuky, aby sa pobyt stal ešte príjemnejším. Na hlavnej ulici Via Dancalia, sú početné obchody, bary, reštaurácie, pizzerie a zmrzlinové salóny pripravené ponúknuť návštevníkom elegantný výber tovaru. Moderné, štýlové lokály ponúkajú ochutnať tradičné kuchyne, ktoré harmonicky miešajú bohatstvo mora a zeme. Každý večer je pešia zóna Eraclea Mare plná ľudí, ktorí trávia čas prechádzkou a užívajú si zmrzlinu. Tiež využívajú program plný podujatí, ktoré sa obracajú na všetky vekové skupiny a záujmy. Poriadajú sa umelecké udalosti, folklórne prehliadky, ktoré prinášajú do života celej Eracley ponorenie do farieb a emócií, podstaty miestnych tradícií. Udalosti pre deti, ktoré potom, čo strávili deň na pláži, a v morskej vode budú hry v plne vybavenom detskom ihrisku. Bude zábavné sledovať bábkové predstavenie a pripojíte sa ku zábave putovných pouličných umelcov. Vystupujú tu tiež orchestre s medzinárodným ohlasom a ich sladké harmónie vypĺňajú nočný vzduch Eraclea Mare. Rovnako aj ohňostroj. Jeho až magické svetlo v noci "Ferragosto" ( 15. augusta ) osvetľuje pláž ako vo dne, všetkými farbami dúhy vytvára nezabudnuteľnú noc.

Ubytovanie

Uhniezdené v tichej zeleni borovíc sú hotely, apartmány, prázdninové dediny a kemp. Návštevníci si môžu vybrať zdvorilosť, pohostinnosť a top kvalitné služby a pokojný, relaxačný pobyt, potulky tichým okolím Eraclea Mare prospejú romanticky založeným jedincom.

Mapa Eraclea Mare


Zobraziť Taliansko Veneto na väčšej mape

Autor: Ilém Hárniš Tulák,

P.S. navštívte domovskú stránku >> Potulky Taliansko


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára